У Каховці побудують 35 квартир під кредитування для молодих сімей

Замість закинутої недобудови у 1994 році в Каховці хочуть звести сучасний багатоквартирний будинок з розвиненою інфраструктурою під програму молодіжного кредитування.

16 квітня відбулась чергова робоча зустріч із представниками Херсонського регіонального управління «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву». Міський голова Віталій Немерець, а також його заступники Руслан Романенко і Галина Гондарєва провели предметну зустріч з приводу проєкту будівництва багатоквартирного будинку по вулиці Айвазовського, 1-Б.

Наразі в цьому місці розташована недобудова 35-квартирного житлового будинку 1994-го року.

Будівля та прилегла територія вже внесені до перспективних об’єктів обласної програми будівництва. Завершення усіх робіт, а також введення об’єкту в експлуатацію планується у 2022 році. Усі квартири підпадатимуть під програму молодіжного кредитування.

Правом на отримання пільгового довготермінового державного кредиту (строк погашення до 30 років) з відсотковою ставкою 3% річних зможуть користатися молоді сім’ї віком до 35 років (включно), які потребують поліпшення житлових умов (перебувають на обліку) та можуть підтвердити свою платоспроможність.

Загалом в Херсонській області за цією програмою з 1998 року введено в експлуатацію 12 багатоповерхівок (м. Херсон – 9, м. Скадовськ – 1, м. Нова Каховка – 1 та м. Гола Пристань – 1) та 3 індивідуальні житлові будинки.