У Чаплинці грабіжник відібрав у пенсіонерки 500 гривень і каблучку

Злочин стався близько 10:00 у смт Чаплинка. Невідомий чоловік зайшов у будинок 82-річної жінки, повалив її на підлогу й почав душити. Потім нападник помітив в кишені жінки гаманець, забрав звідти 500 гривень, ще зняв з пальця обручку та швидко зник в невідомому напрямку. Упродовж години поліцейські затримали зловмисника, повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як тільки нападник зник, потерпіла одразу побігла до сусіда та все йому розповіла, а той зателефонував у поліцію. Жінка детально описала правоохоронцям прикмети нападника і вже через годину оперативники встановили місцезнаходження чоловіка та затримали його. 

За словами начальника територіального підрозділу поліції Сергія Ященка, нападником виявився 52-річний місцевий мешканець. Він не раз потрапляв у поле зору правоохоронцям і вже був засуджений за аналогічний злочин.

За даним фактом розпочате кримінальне провадження за ч.3 ст.186 Кримінального кодексу України «Грабіж». Чоловіка затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.  Наразі вирішується питання про повідомлення затриманому підозри в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років. Досудове розслідування триває.