Троє неповнолітніх напали на підприємця в Новій Каховці

На ринку в місті Нова Каховка до підприємця підбігли троє невідомих в масках. Вони почали заламувати руки підприємцю, бризкати з газового балончика та намагалися вирвати у чоловіка сумку з грошима, повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

53-річний потерпілий щосили чинив опір, йому на допомогу прийшли перехожі та затримали одного з нападників, двоє інших втекли. Після цього чоловік зателефонував у поліцію та повідомив про злочин.

На місці працювала слідчо-оперативна група Новокаховського відділу поліції. Затриманого громадянами молодика доставили у відділ поліції, де з’ясували його особу. Це 17-річний місцевий житель, у нього вилучили маску. Того ж дня встановили особи двох його спільників, яким 16 і 17 років. Всі хлопці разом навчаються. Вони пояснили, що хотіли таким чином заробити гроші, тому що батьки їх не спонсорують. Жертву обрали не випадково, вони знали, що у чоловіка завжди при собі є кошти.

Під час проведення огляду в рюкзаку одного з хлопців поліцейські виявили та вилучили маски з прорізами для очей, газовий балончик та електрошокер.

Як повідомив начальник Новокаховського відділу поліції Олександр Рогожин, відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.187 «Розбій» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна.