Тавричанська громада запрошує на дегустацію мармурового м’яса

Колоритна Херсонщина запрошує на відкриття туристичного сезону, що відбудеться на території біосферного заповідника «Асканія-Нова», у п`ятницю, 17 травня.

Відвідувачі зможуть замовити екскурсійну програму на будь-який смак та вік. Організатори заходу пропонують завітати  до дослідного господарства «Асканійське», де розводиться зебувидна худоба, яка має мармурове м’ясо.

Сучасні дослідження в медичній галузі свідчать, що мармурове м’ясо випереджає звичайну яловичину за змістом азотистих екстрактних речовин, пантотенової кислоти, біотину А. Такі речовини підсилюють секреторну функцію травного тракту та сприяють кращій засвоюваності харчових речовин. Мармурове м’ясо в легкозасвоюваній формі містить залізо. Воно активно сприяє виведенню речовин, що провокують ракові захворювання.

Мармурове м’ясо вважається делікатесом, адже має особливі смакові якості завдяки внутрішньом’язовому жиру, що рівномірно розподілений у вигляді жирових прошарків між м’язовими волокнами. Під час теплової кулінарної обробки такого м’яса жирові прошарки тануть і наповнюються м’ясним соком, і страва стає м’яка та ніжна. Мармуровість має свої градації в залежності від інтенсивності, тобто частоти білих вкраплень в волокнах. Чим вище мармуровість, тим ніжніше стейк.

Тож, під час гастрономічної екскурсії відвідувачі матимуть можливість скуштувати страви з мармурового м’яса а також побувати в дизайнерському парку.

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати «Турист-Fest» – відпочинок на будь-який смак і без вікових обмежень.

Як дістатися до місця проведення?З 7:00 до 8:00 з м. Херсона від площі Свободи до Асканії-Нова відправлятимуться автобуси.Вартість проїзду: 150 гривень (в обидві сторони).

Також дістатися можна особистим транспортом до смт Асканія-Нова (Чаплинський район).

Додаткова інформація про захід: www.visitkherson.gov.ua +38-066-7-24-04-24