Стріляниною на вулиці закінчився конфлікт між двома жителями Таврійська

Конфлікт між двома знайомими стався через давнішні неприязні стосунки. Зустрівши на вулиці свого неповнолітнього опонента,  35-річний правопорушник зробив декілька пострілів з пістолета, в результаті чого 16-річний хлопець отримав непроникаюче поранення гумовими кулями у передпліччя. Зловмисника, який одразу втік з місця події, поліцейські оперативно розшукали та затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

25 жовтня в чергову частину Новокаховського відділу поліції надійшло повідомлення, що у Таврійську  біля одного з магазинів 16-річний місцевий мешканець отримав вогнепальне поранення. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група.

Під час слідчо-розшукових заходів поліцейські встановили, що до скоєння злочину причетний 35-річний місцевий мешканець. Ще влітку між ним та потерпілим виник конфлікт, і старший за віком чоловік погрожував фізичною розправою неповнолітньому. На вулиці сталася випадкова зустріч опонентів. Чоловік згадав давнішню історію та вдарив хлопця по обличчю. Останній не розгубився та спричинив у відповідь декілька ударів нападнику. Розлютившись, останній побіг додому, взяв травматичну зброю, повернувся назад і вистрілив кілька раз у руку потерпілого та втік.

Як розповів начальник слідства Новокаховського відділу поліції Чермен Тускаєв, оперативники впродовж нетривалого часу розшукали «стрілка» та доставили до відділу поліції. Він був затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Нині чоловік перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Зброю, з якої був поранений неповнолітній вилучили та направили на експертне дослідження. 

Наразі вирішується питання про оголошення чоловікові підозри в скоєні злочину, передбаченого ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України «Хуліганство» та обрання йому запобіжного заходу. правопорушнику може загрожувати 7 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.