Слідчі Новокаховської поліції клопотатимуть про тримання під вартою підозрюваних у вбивстві військовослужбовця

25 грудня в Новій Каховці сталася резонансна подія. Близько пів третьої ночі біля входу до одного з місцевих розважальних закладів 40-річний військовослужбовець від невідомих зловмисників отримав тілесні ушкодження, несумісні з життям. Поліція оперативно встановила особи двох підозрюваних. Слідчі клопотатимуть у суді про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

25 грудня близько 02:55 в чергову частину Новокаховського відділу поліції від фельдшера «карети швидкої допомоги» надійшло повідомлення, що біля одного з барів виявлений мертвий чоловік з тілесними ушкодженнями на обличчі. На місці пригоди слідчо-оперативна група встановила, що загиблим є боєць-контрактник військової частини, що дислокується у місті. Поліцейські встановили свідків, які повідомили, що у загиблого виникла конфліктна ситуація з двома чоловіками. Словесна перепалка переросла у бійку. В результаті військовослужбовець отримав тілесні ушкодження, що спричинили його смерть.

Як розповів заступник начальника обласного главку поліції Микола Вербицький, працівники поліції провели комплекс слідчо-розшукових заходів та встановили особи громадян, причетних до злочину. Ними виявилися місцеві мешканці, віком 35 та 41 рік. Чоловікам було повідомлено про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України, а саме умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене групою осіб, що спричинило смерть потерпілого. Нині слідчі Новокаховського відділу поліції направили до суду клопотання про тримання зловмисників на час досудового розслідування під вартою. За скоєний злочин, в якому вони підозрюються, передбачене покарання в вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років.