Скандал у Каховці: мешканці багатоповерхівок вже третю добу без газу

Мешканцям 5 будинків у Каховці на честь вихідного у подарунок дісталось незаконне відключення газопостачання. Ну як, задоволені? О це сюрприз! Схоже на жарт, та не до жартів вже четвертий день поспіль мешканцям 670 квартир багатоповерхівок на житловому масиві «Свєтлово».

Спочатку, працівники газової служби поширювали інформацію про те, що сталася поломка ШРП (зрозуміліше – газорозподільної мережі).

На під’їздах будинків з’явились відповідні оголошення з інформацією про те, що ведуться аварійні роботи, але от строки їх завершення не зазначено. В оголошеннях міститься й телефон за яким, можна звернутись аби конкретизувати інформацію.

Ті хто все ж таки подзвонив і додзвонився, почув про поломку дуже мало, а от про те, що необхідно заключити договори на обслуговування – значно більше.

По суті, нові договори передбачають не тільки звичну сплату за користування блакитним паливом, а й його транспортування, а також обслуговування мереж газопостачання.

Вчора, 3 травня, ввечері до багатоповерхівки за адресою проспект Європейський, 26 вкотре прибула службова машина газової служби. Ніби проводять ті самі довготривалі ремонтні роботи. По факту ж – замулюють очі. Зморені відсутністю гарячої води, можливості щось приготувати та іншими незручностями, мешканці заблокували авто служби. І тут на світ виринула правда!

Ніякої поломки не має і не було. Фактично, газова служба займалась шантажем мешканців багатоповерхівок, аби ті заключили договори. «Підпишіть договір розмежування і включимо газ», – вигукували співробітники служби.

Не на жарт розлючені мешканці вже встигли звернутись до всіх можливих представників влади, гарячих ліній. Міський голова відмовився навіть втручатися у цю проблему, проігнорували людей і на обласному рівні. Люди не полишали «блокаду» службової автівки. Тоді на місці з’явилась і поліція, і перший заступник мера Олег Кожем`якін.

Чи дало це якісь результати? Відповісти складно, адже до сутінок на дворі лишались лічені години, а от виправити свої помилки газова служба не поспішала. 

Тому за присутності чисельної кількості мешканців, голів ОСББ, першого заступника та чималої громади навколо представники газової служби заприсяглися вранці максимально швидко повернути постачання газу до будинків.

Та чи справдяться гарячі обіцянки чоловіків у білих сорочках, чи знесилені каховчани вкотре залишаться обманутими чинушами у костюмах, – покаже сьогоднішній день.

До речі, ще в грудні минулого року голови каховських ОСББ звернулися до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана с проханням вплинути на ПАТ “Херсонгаз”, який примушує їх укладати договори на обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж.

Нагадаємо, що в Новій Каховці 17 квітня від газу відключили дев’ятиповерховий будинок на вул. Букіна, 62-А. За інформацією “ТВ”, частина будинку досі залишається без газопостачання.