Самозахоплення прибережної землі у Новій Каховці

Секретарем Новокаховської міської ради Олександром Лук’яненком спільно з кандидатом в народні депутати України Ігорем Колихаєвим анонсовано початок будівництва Центру олімпійських видів спорту «Н2О Нова Каховка».

Що ж означає ця спільна заява? Реальний початок будівництва об’єкту чи своєрідну форму дійового каяття  у незаконному  відведенні земельної ділянки на узбережжі Дніпра, розташованої в межах парку, який є зоною охоронюваного ландшафту, а також в охоронній зоні навколо об’єкту культурної спадщини?

Анонсувавши початок будівництва Центру на підставі готового проекту, секретар міськради та кандидат у народні депутати напевне забули про те, що проектну документацію по будівництву спорткомплексу вилучено в межах кримінального провадження, розпочатого Новокаховським ВП ГУНП в Херсонській області за ч.1 ст.364 КК України по факту порушень законодавства при будівництві спортивного комплексу в м. Нова Каховка.

Сумнівною, в період передвиборчих перегонів, є меценатська діяльність Ігоря Колихаєва в спортивній індустрії Нової Каховки, зокрема внесення «благодійних внесків» у розвиток КП «Акваспорт», директором якого за дивним збігом обставин є сестра секретаря міськради Олександра Лук’яненка.

Хочемо нагадати О. Лукяненку та І. Колихаєву, що відповідно до Кримінального кодексу України дійове каяття, яке полягає у щирому каятті, активному сприянню розкриттю злочину і повністю відшкодуванні збитків або усуненні шкоди, є підставою для звільнення від кримінальної відповідальності.