Районне майно Бериславська райрада передала міській громаді

Нового власника отримали заклади освіти, культури, спорту, медицини та соціальної сфери спільної власності територіальних громад Бериславського району. Відповідно до змін до законодавства, затверджених під час реформи децентралізації, всі вони передані Бериславській міській територіальній громаді. Таке рішення прийняла Бериславська райрада на своїй сесії 15 грудня.

Зокрема, місту передаються комунальні некомерційні підприємства “Бериславська центральна районна лікарня” та “Бериславський районний центр первинної медико-санітарної допомоги”, районний будинок культури ім. Т. Шевченка, районний історичний музей, дитяча музична школа, районна централізована бібліотечна система, районний трудовий архів, школи у Бериславі, Новобериславі, Зміївці, районна комплексна дитячо-юнацька спортивна школа імені В. Сергеєва з розташованим у Тягинці майновим комплексом позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку “Старт” та іншими об’єктами.

Відповідно до рішення райради, міськраді передадуть усі права та обов’язки всіх вказаних юридичних осіб. 

— Відповідно до Бюджетного кодексу, з 2021 року припиняється фінансування районних закладів та установ з районних бюджетів, включно з лікарнями та школами. До того ж, районні бюджети уже не матимуть надходжень для утримування цих закладів, — повідомила начальниця фінансового управління Бериславської райдержадміністрації Ірина Литвинова.

В майбутньому райрада має розглянути аналогічні питання щодо передачі закладів і майна колишніх Великоолександрівського, Нововоронцовського і Високопільського районів на баланс місцевих територіальних громад. 

джерело