Проєкт з відродження гончарства реалізують у Великолепетиській громаді

У Великолепетиській тегромаді реалізують проєкт «Відроджуємо гончарство рідного краю» в рамках Програми розвитку локальних ініціатив, повідомляє місцева селищна рада.

Великолепетиський центр дитячої та юнацької творчості з проєктом «Відроджуємо гончарство рідного краю» у серпні став одним з переможців конкурсу грантів у рамках Програми розвитку локальних ініціатив. Обов’язковою умовою реалізації проєкту було залучення партнерів до його співфінансування (не менше 20% від максимальної суми гранту 50 тис. гривень).

Ініціативу відродження гончарства у підтримав місцевий підприємець Володимир Москаленко — він став фінансовим партнером та надав на реалізацію проєкту благодійну допомогу 10 тис. гривень.

Проєкт реалізується на базі гуртків «Художня кераміка» та «Берегиня» під керівництвом Юлї Філозоф. Вона пройшла навчання у херсонській гончарній майстерні «Я тебе ліплю».

В рамках проєкту придбані гончарне електричне коло та муфільна піч для запікання виробів.

Освітній процес у гуртках здійснюється за навчальною програмою з позашкільної освіти «Художня кераміка». Діти вивчають основи гончарства, спільні ознаки й етнографічні особливості у кераміці регіонів України та набувають практичні навички виготовлення гончарних виробів.

Програма розвитку локальних ініціатив реалізується за фінансової підтримки благодійного фонду «Об’єднання», Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у партнерстві з Великолепетиською громадою.