Постачальникам продуктів харчування до дитячих закладів Нової Каховки нагадали про порушення і відповідальність

Новокаховським міським управлінням Держпродспоживслужби проведена нарада з постачальниками продуктів харчування до дитячих навчальних закладів міста. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

На нараді озвучені основні порушення, які були встановлені при перевірках, здійснених за участю фахівців управління в 2017 році та наголошено на недопущенню їх в новому році. Також озвучена інформація щодо набрання чинності  з квітня 2018 року Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

Під час наради обговорювалась відповідальність постачальників як операторів ринку за виконання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів у межах діяльності, яку вони здійснюють, приймаючи до уваги втрату чинності окремих дозвільних документів та документів, які б підтверджували якість та безпечність харчових продуктів. 

Увагу постачальників звернули на необхідність при доставці продуктів до дитячих закладів  наявності товарно-транспортної накладної, «Листа контрольних перевірок температури у кузові авторефрижератора», відповідного пакування та маркування усіх, без виключення, продуктів.

Постачальникам нагадали перелік продуктів, які заборонено замовляти, приймати та використовувати для організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах. Всі сторони висловили надію на плодотворну співпрацю з метою недопущення харчових отруєнь та спалахів інфекційних захворювань в дитячих закладах Нової Каховки.