Послуги приймального відділення Новокаховської міськлікарні стануть платними

Новокаховський міськвиконком вніс доповнення до переліку платних медичних послуг та вартості послуг, що надаються центральною міською лікарнею.

Цей перелік, ухвалений наприкінці травня, міськвиконком доповнив розділами «Послуги дитячого відділення» і «Послуги приймального відділення» та 4 пунктами розділу «Лабораторні послуги».

Так, у дитячому відділенні платними стануть консультації завідуючого відділенням і лікаря-педіатра (у разі самозвернення пацієнта), перебування матері або родича в палаті з дитиною старше 6 років при неважкому стані (за бажанням) та в індивідуальній палаті (без підселення). Вартість — від 49 грн до 108 грн.

У приймальному відділенні платними стануть одразу 10 послуг, але тільки у разі самозвернення хворого у нетяжкому стані. Йдеться про огляд лікаря, вимірювання артеріального тиску, проведення ЕКГ, експрес-тестів на коронавірус, глюкозу і тропонін, внутрішньом’язових і внутрішньовенних ін’єкцій, забору крові та очисної клізьми. Безоплатними ці послуги залишаються для пацієнтів з направленням лікаря та тих, кого доставила швидка допомога. Всім іншим доведеться викласти від 20 грн (забір крові) до 273 грн (експрес-тест на COVID-19).  

Нарешті, до лабораторних платних послуг включили 3 аналізи крові та копрограму (вартість від 14 грн до 54 грн).

Нагадаємо, що перелік та вартість платних медичних послуг, що надаються центральною міською лікарнею, Новокаховський виконком затвердив 26 травня.