Поліція Херсонщини перевіряє справжність «зелених» COVID – сертифікатів

З 15 жовтня Херсонщина перейшла до «червоної зони» епідемічної небезпеки. Наразі як обслуговування громадян, так і відвідування останніми торгівельно-розважальних центрів, закладів громадського харчування, промислової торгівлі та побутового обслуговування, спортзалів дозволяється лише за наявності «зеленого» COVID-сертифікату або негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, якщо результатові не більше 72 години, нагадує відділ комунікації поліції Херсонської області.

Звертаємо увагу, що поліцейські під час рейдів у складі COVID-патрулів перевіряють достовірність вищевказаних документів. Для цього на службові планшети співробітників поліції встановлено програмне забезпечення, завдяки якому можна швидко перевірити сертифікат з національної електронної системи охорони здоров’я та електронної системи «Дія» або сканувати паперовий його варіант.

Наразі в Україні встановлені непоодинокі випадки використання громадянами підроблених документів про здійснення вакцинації. В зв’язку з цим, поліція Херсонщини закликає громадян пам’ятати, що здоров’я всіх залежить від правосвідомості кожного та не користуватися послугами осіб, які реалізовують підроблені сертифікати про вакцинацію та довідки про проходження тестування на COVID-19!