Поліцейські затримали двох браконьєрів поблизу Новокаховського поста рибоохорони

В рамках проведення відпрацювання «Нерест» на території Національного природного парку «Нижньодніпровський» водні поліцейські затримали двох браконьєрів. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

За словами начальника сектору поліцейської діяльності на воді Херсонського районного управління поліції Максима Жаркова, поліцейські викрили два факти браконьєрства. Під час патрулювання помітили двох громадян, які незважаючи на нерестову заборону, здійснювали браконьєрський вилов риби в акваторії річки Дніпро, навпроти Новокаховського поста рибоохоронного патруля.

У правопорушників вилучили 8 браконьєрських сіток, рибу короп, окунь, карась, лящ, а також два плавзасоби, гумовий човен та човен «Прогрес» з двигуном.

Сума збитків, завданих державі, становить майже 12 тисяч гривень. За двома фактами браконьєрства відкриті кримінальні провадження за ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». 

У правопорушників вилучили 8 браконьєрських сіток, рибу короп, окунь, карась, лящ, а також два гумові човни з двигунами.

Сума збитків, завданих державі, становить  майже 12 тисяч гривень. За фактом браконьєрства відкриті кримінальні провадження за ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».