Поліцейські за добу викрили два факти браконьєрства в Каховському районі

Працівники сектору поліцейської діяльності на воді Херсонського райуправління вчора, 6 червня, в рамках проведення операції «Нерест» викрили два факти браконьєрства в акваторії Нижньорогачицького лиману Каховського водосховища. За обома фактами відкриті кримінальні провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Так, близько третьої ранку, водні поліцейські побачили двох громадян на гумовому човні. Чоловіки, незважаючи на нерестову заборону, здійснювали браконьєрський вилов риби. Для видобутку водних біоресурсів вони використовували місинові сітки довжиною 400 м. В сітках у правопорушників знаходились сріблясті карасі, молодь ляща, коропи та окунь. Своїми діями зловмисники завдали збитків державі на суму близько 7 тисяч гривень.

Далі, близько четвертої ранку, під час подальшого патрулювання в акваторії Нижньорогачицького лиману поліцейські побачили на березі двох чоловіків, які вивантажували з човна мішки. Під час перевірки виявилося, що в мішках знаходяться близько 200 особин сріблястого карася, а також півтора десятки риб інших видів. Також у чоловіків правоохоронці вилучили 5 місинових сіток довжиною 250 метрів. Завдана природному середовищу шкода становить майже 6 тисяч гривень. 

За словами начальника поліцейського підрозділу Максима Жаркова, водні поліцейські передали правопорушників, два човни та весь улов слідчо-оперативній групі. За двома фактами браконьєрства відкриті кримінальні провадження за ст. 249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».