Поліцейські за добу розшукали 14-річну втікачку з Чаплинки

Дівчина зникла 20 червня у смт Чаплинка. В поліцію приблизно о 19:00 звернулася її мати і повідомила, що ввечері прийшла з роботи і доньки вдома не було, телефон вона з собою не взяла. Жінка пояснила, що напередодні у них з дівчиною був конфлікт.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

До пошуків неповнолітньої задіяли працівників відділень поліції смт Чаплинка, м. Олешки, смт Каланчак та співробітників відділу ювенальної превенції обласного главку поліції.

Поліцейські встановили, що дівчина взяла з собою документи та пакет з речами. Правоохоронці опитали знайомих родини, працівників магазинів та таксистів. Один з водіїв таксі по фото упізнав дівчину і розповів, що підвозив її до залізничної станції у с. Мирне. Туди направилися пошукові групи. Правоохоронці поспілкувалися з працівниками станції і провідник розповіла, що дівчина сіла у потяг і вийшла на станції у с. Великі Копані. Там її слід обривався, родичів та друзів у цьому селі родина зниклої не мала.

Тож правоохоронці почали відпрацьовувати мешканців цього населеного пункту. Поліцейські встановили, що у Великих Копанях може знаходитися на заробітках колишній співмешканець матері дівчини. Одна з місцевих жительок упізнала по фото дівчину і сказала, що за кілька годин до цього до неї приходив чоловік і разом з ним була дівчина, схожа на зниклу. Працівники поліції встановили адресу, за якою міг проживати чоловік і саме там виявили зниклу. З дівчиною було все добре.

Вона пояснила, що мати її насварила і вона вирішила піти з дому. Друзів та рідних, у яких можна було б пожити певний час, дівчина не мала. Тому вона вирішила поїхати до колишнього співмешканця матері.

Нині дівчина вже дома. З нею працівники ювенальної превенції провели профілактичну бесіду з метою недопущення подібних фактів у майбутньому. Цю родину правоохоронці візьмуть під посилений контроль і з неповнолітньою буде проводитися виховна робота.