Поліцейські розкрили збройний напад на будинок у Каховському районі

Напад стався приблизно опівночі в одному з сіл Каховського району. В будинок потерпілих увірвалися шестеро невідомих зі зброєю в руках, погрожували заявниці фізичною розправою, зробили постріли у підлогу, незаконно заволоділи особистими речами родини та автомобілем «Москвич». Після чого невідомі втекли на двох автомобілях. Пізніше викрадений автомобіль виявили працівники сектору реагування Каховського відділу поліції неподалік від населеного пункту.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

На місці події працювала слідчо-оперативна група, експерт-криміналіст та керівництво Каховського відділу поліції, також прибули слідчі з обласного главку поліції. З метою встановлення осіб, причетних до злочину, та їх місця знаходження, слідчо-оперативна група опитала потерпілих власників будинку та сусідів. Експерти зняли сліди пальців рук з усіх поверхонь.

За кілька годин проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили особи усіх підозрюваних. Це жителі Каховського району, майже усі раніше були засуджені. За місцем проживання підозрюваних працівники поліції провели санкціоновані обшуки, вилучили кілька одиниць зброї, автомобіль та бити.

Нині призначені криміналістичні експертизи та встановлюються мотиви скоєння злочину. Слідчим управлінням ГУНП відкрито кримінальні провадження за ч.3 ст.187 «Розбій» та ч.3 ст.289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом» Кримінального кодексу України. Зловмисникам може загрожувати до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Тривають слідчі дії.