Поліцейські Нової Каховки затримали підозрюваного у вбивстві на міській автостанції

В Новій Каховці під час конфліктної ситуації між незнайомими між собою громадянами один чоловік спричинив ножове поранення іншому, повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Потерпілий помер під час транспортування в лікарню. Невідомий зловмисник з місця скоєння злочину хутко втік. Впродовж години поліцейські встановили особу підозрюваного, а ще через дві – затримали його під час спроби залишити місто. Наразі вирішується питання про обрання затриманому міри запобіжного заходу. Йому може загрожувати 15 років ув’язнення.

Близько 9-ої вечора в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини зателефонував 43-річний житель Нової Каховки. Він розповів, що його 30-річного товариша поблизу міської автостанції ножем поранив незнайомець. Потерпілого карета «швидкої допомоги» повезла в лікарню, а невідомий зловмисник з місця події втік.

Під час розмови із заявником, слідчо-оперативна група встановила, що він разом із потерпілим та його подругою відпочивали в кафе. Поруч також щось святкували двоє громадян. Так вийшло, що друзі одночасно вийшли на вулицю покурити з одним із чоловіків з-за сусіднього столу. Між ними виникла словесна перепалка, в ході якої незнайомець вдарив у груди ножем меншого за віком товариша.

Оперативники поспілкувалися з чоловіком, який відпочивав разом із невідомим зловмисником. Той розповів, що знає лише його ім’я та описав, як він виглядає. Впродовж години поліцейські встановили особу підозрюваного та місцепроживання 28-річного місцевого мешканця. Однак вдома його не було.

Як розповів начальник Новокаховського відділу поліції Олександр Рогожин, нажаль, рана для потерпілого виявилася смертельною і він помер по дорозі в лікарню. Для пошуків зловмисника були задіяні усі оперативні співробітники, дільничні офіцери та екіпажі груп швидкого реагування. Поліцейські відпрацьовували територію міста, також були перекриті усі виїзди з нього. Підозрюваного затримали через дві години пошуків у лісовому масиві, через який він пішки намагався покинути місто та дістатися до Таврійська. Зі слів затриманого, під час сварки йому здалося, що його будуть бити, і він спричинив ножове поранення одному зі своїх, так би мовити, противників.

Наразі чоловік затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство». Вирішується питання про обрання затриманому міри запобіжного заходу. Підозрюваному загрожує ув’язнення на строк від 7 до 15 років.