Підліток з бериславського села украв скутер

В Бериславський відділ поліції звернулась 42-річна мешканка с. Ольгівка. Жінка розповіла, що невідомий злодій вночі угнав її скутер «Suzuki», який заявниця залишила на подвір’ї свого будинку. Впродовж 4 годин поліцейські встановили особу зловмисника. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Під час виїзду за місцем виклику поліцейські поспілкувалися з мешканцями населеного пункту. Сусіди потерпілої розповіли, що бачили в селі немісцевого хлопця, який заглядав у двір сусідки. В ході відпрацювання цієї інформації оперативники з’ясували особу незнайомця. Ним виявився 16-річний житель с. Львово.

Як розповів начальник Бериславського відділу поліції Роман Панасюк, слідчо-оперативна група виїхала за місцем мешкання підлітка. В цей час в чергову частину зателефонував рибалка теж із цього ж села. Чоловік повідомив, що на мілині річки знайшов притоплений та накритий камінням мопед «Suzuki». При огляді транспортного засобу виявилося, що це і є угнаний скутер. Поліцейські встановили місцеперебування неповнолітнього і він зізнався правоохоронцям, що викрав мопед, щоб покататись.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Санкція статті передбачає покарання в вигляді штрафу в розмірі від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк. Триває досудове розслідування.