Під Лук’яненком захиталося крісло секретаря Новокаховської міськради?

Новокаховська ТВК ще не оголосила офіційні результати виборів 25 жовтня, проте деякі попередні дані вже відомі. Участь у виборах взяли близько 30% виборців, більшість з них цілком прогнозовано проголосувала за чинного міського голову Володимира Коваленка.

Що стосується виборів депутатів міської ради, то за неофіційною інформацією, мандати отримають представники 7 політичних партій: Опозиційна платформа – За життя, Слуга народу, Європейська солідарність, Нам тут жити, Батьківщина, Партія місцевого самоврядування та За майбутнє.

Але політсили, які вважають “підконтрольними” секретарю ради Олександру Лук’яненку (НТЖ, Батьківщина, ПМС), можуть розраховувати лише на третину з 34 депутатських місць. І це не дуже приємна новина для Лук’яненка, адже без контрольованої депутатської більшості його переобрання на посаду секретаря ради стає доволі проблематичним. А з втратою секретарського крісла Лук’яненко втратить і свій вплив на депутатський корпус.

Нагадаємо, що Олександр Лук’яненко займає посаду секретаря Новокаховської міської ради з 2006 року. Останніми роками його ім’я пов’язане з численними скандалами: обранням в раду в 2015 р. за списками ПМС, у той час як він залишався членом Партії регіонів, будівництвом багатоповерхівок на місці зруйнованих міськво і вечірньої школи, перебудовою так званої школи №11, проштовхуванням сумнівного проєкту будівництва комплексу «Н2О» та інше.