Перша в Україні ділянка люфи на Херсонщині відразу стала «рекордсменкою»

До Національного реєстру рекордів внесли першу в Україні спеціалізовану ділянку з вирощування люфи – «рослинної губки».

Фіксувати рекорд на сімейну ферму родини Жданових в селі Каїри на Херсонщині приїхала керівниця Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми цей рекорд вносимо у категорію «Наука і технологія». Бо справді, тут також відпрацьована технологія виробництва, яка дозволяє отримати продукцію від сімейного фермерства», – зазначила Вєтрова у розмові з кореспондентом агентства.

Родина Жданових вирощує люфу і з її плодів виробляє натуральні мочалки – вони гарно очищають шкіру, поліпшують кровообіг. А також кухонні губки, які після використання, на відміну від синтетичних, не завдають шкоди екології.

За словами Вєтрової, цінність цього рекорду саме в екоспрямованості. Люфу фермери вирощують на площі 0,28 га і це також зафіксували представники Національного реєстру рекордів.

Тетяна та Володимир Жданови постійно беруть участь в екологічних проєктах та акціях. «Наша філософія – робіть світ навколо себе трохи чистішим і безпечнішим. Навіть маленький крок може зробити його чистішим», – зазначив Володимир Жданов.

джерело