Новокаховського підприємця оштрафували на мільйон гривень за неоформлених працівників

Головний держінспектор відділу з питань додержання законодавства про працю Головного управління Держпраці у Херсонській області під час інспекційного відвідування в грудні минулого року встановив, що підприємець, який надає послуги з громадського харчування, використовував найману працю 9 працівників без укладення трудового договору. За порушення трудового законодавства роботодавцю доведеться сплатити штраф у розмірі 111 тис. 690 грн. за кожного неоформленого працівника.


Також за результатами проведеної роботи робочої групи з питань легалізації оплати праці та зайнятості населення до Головного управління Держпраці у було надіслано листи більше ніж про 30 порушників, у яких було виявлено факти використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин між роботодавцем та працівниками.


Головний інспектор облуправління Держпраці нагадує: із зростанням з 1 січня 2019 року мінімальної заробітної плати (до 4 173 гривень) зростуть і штрафні санкції у розмірі – 125 190 грн. за одного неоформленого працівника.