Новокаховський виконком підвищив тарифи на воду та вартість проїзду в громадському транспорті

Новокаховський виконком на засіданні 28 грудня ухвалив нові тарифи на перевезення пасажирів у міських і приміських автобусах та на водопостачання й водовідведення для населення.

Про це повідомляє офіційний сайт Новокаховської тергромади.

Тарифи на пасажирські перевезення останній раз переглядалися в 2018 р., тому не відповідають економічному обґрунтуванню, пояснила начальник відділу галузей економіки Тетяна Мандебура.

Виконком розглянув звернення ПКП «Автоцентр» щодо перегляду тарифів на перевезення у зв’язку з підвищенням рівня мінімальної заробітної плати, цін на паливно-мастильні матеріали, запасні частини, автомобільні шини.

Виходячи з цього, виконавчий комітет вирішив встановити тарифи на проїзд пасажирів в громадському транспорті для КП «Автоцентр» на міських та приміських автобусних маршрутах загального користування:

в межах Нової Каховки (в т. ч. дачі «Дружба») – 7 грн;

Ринок – Рефдепо, Східний – Сокіл, Ринок – Плодове – 10 грн;

Нова Каховка – Райське – 8 грн;

Нова Каховка – Дніпряни (кінцева), Тополівка – 12 грн;

Нова Каховка – Корсунка – 14 грн. (дачі – 18 грн.);

Нова Каховка – Нові Лагері – 14 грн;

Нова Каховка – Піщане – 18 грн;

Нова Каховка – Масловка, Обривка – 22 грн.

Нова вартість проїзду діятиме з 15 січня.

Також виконком заслухав доповідь директора КП «Міський водоканал» Віктора Замкового та після обговорення затвердив нові тарифи на водопостачання та водовідведення (14,42 грн і 29,76 грн відповідно). Таким чином, з 1 січня 1 кубометр води коштуватиме 44,18 грн.  

Для КП «Основа» (Центральна Основа та Дніпряни) затвердили вартість водовідведення на рівні 23,16 грн за 1 куб. м, вартість водопостачання залишилася незмінною — 16,56 грн. Таким чином, новий тариф складатиме 39,69 грн за 1 кубометр.

Нагадаємо, що попередні тарифи на воду протрималися лише 5 місяців.