Новокаховський пляж претендує на «Блакитний прапор»

Навесні 2021 року Новокаховська міська територіальна громада приєдналася до міжнародної програми екологічної сертифікації пляжів і яхтено-катерних стоянок «Блакитний прапор», інформує КП “АРР”.

«Блакитний прапор» — єдиний міжнародний символ екологічності для рекреації у води, який діє більше 30 років в десятках країн. В Україні діє з 2010 року.

Переваги участі у програмі:

1. Сталий розвиток туристичної інфраструктури та наближення до рівня обслуговування та якості надання туристичних послуг відповідно до європейських стандартів.

2. Екологічний менеджмент та безпека туристів.

3. Підвищення привабливого туристичного іміджу Новокаховської міської територіальної громади, зростання рівня конкурентоспроможності регіонального туристичного продукту.

У червні національною координаторкою програми в Україні Вікторією Радченко було проведено аудит міського пляжу та проведено тренінг для співробітників КП «Екосервіс», на утриманні якого перебуває пляж, під час якого координаторка розповіла про критерії та стандарти, яким повинен відповідати пляж щоб отримати відзнаку «Блакитний прапор».

Це 32  критерія, що стосуються екологічної освіти та менеджменту, безпеки і послуг (зокрема якості води в зонах рекреації, відсутність промислових, стічних вод і каналізаційних скидів, чистоти території, роздільного збору сміття, дотримання правил безпечної поведінки, необхідного облаштування та обладнання, наявності санітарних приміщень, питної води, рятувальних вишок, пристосувань для осіб з фізичними вадами, інших основ безпеки та сервісних послуг).

Після проведених заходів було отримано сертифікат учасника програми «кандидатської стадії».

У 2022 році планується поступове впровадження окремих необхідних критеріїв, щоб стати повноцінним учасником програми та подати документи до міжнародного журі задля отримання відзнаки «Блакитний прапор» і стати першим річковим пляжем на півдні України, на березі якого замайорить Блакитний прапор.