Новокаховська міськрада затвердила очільників старостинських округів

Новокаховська міська рада на 4-й позачерговий сесії, яка відбулась сьогодні, 17 грудня, затвердила очільників старостинських округів.

«Ви знаєте, що ми тепер живемо в нових умовах. Сьогодні вже немає таких посадових осіб, як голови сільських, селищних рад, є старости, з повноваженнями, які у десятки разів менше, на жаль, тих, що були у сільських і селищних голів. Але вони всі члени виконавчого комітету і є носіями інформації, зворотного зв’язку між Новокаховською міською радою і відповідними територіями», — зазначив з цього приводу мер Володимир Коваленко.

Проте, не всі кандидатури, запропоновані міським головою, справили враження на депутатів. Так, рада проголосувала за Ігоря Дикуху (Райський старостинський округ), Руслана Дерев’янка (Козацький старостинський округ) таЛюдмилу Аннас (Веселівській старостинський округ). А от кандидатуру Алли Щербини на посаду дніпрянського старости депутати не підтримали.

Нагадаємо, що з 2015 року староста є посадовою особою місцевого самоврядування у селі або селищі, які разом з іншими населеними пунктами добровільно об’єднуються в одну територіальну громаду. З липня 2020 року, після внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», староста затверджується сільською, селищною, міською радою на строк її повноважень за пропозицією відповідного сільського, селищного, міського голови. Староста є членом виконавчого комітету ради і працює в ньому на постійній основі.