Новокаховська міськрада виділила 2 млн грн на погашення боргу мешканців гуртожитків за електроенергію

17 лютого відбулась 21 позачергова сесія Новокаховської міської ради, на якій розглядалися питання щодо недопущення відключення від енергопостачання гуртожитків КП «Новокаховський гуртожиток».

Про це інформує оргвідділ міськради.

Роботі сесії передувало спільне засідання п’яти постійних комісій міської ради. На цьому засіданні заступник міського голови Леонід Чурсинов повідомив, що у КП «Новокаховський гуртожиток» існує заборгованость перед Херсонською обласною енергопостачальною компанією в сумі понад 2 млн грн. Це може призвести до виникнення надзвичайної ситуації, коли взимку від електроенергії буде відключено 5 міських гуртожитків, в яких проживає 1470 сімей. При стрімкому зростанні захворюваності на вірусні захворювання, в тому числі на ковід, відсутність електроенергії для гуртожитків, де електроенергія використовується для опалення і приготування їжі, призведе до вимушеного використання несертифікованих приладів опалення, що є небезпечним через загрози пожежі або вибуху.

Леонід Чурсинов звернувся до депутатів міської ради з проханням підтримати питання фінансової підтримки КП «Новокаховський гуртожиток» — виділити кошти на погашення боргу перед компанією-енергопостачальником.

Всі комісії підтримали винесення на розгляд сесії проектів рішень:

  • Про внесення змін до Програми фінансової підтримки підприємств комунальної власності міста Нова Каховка на 2022-2024 роки.
  • Про внесення змін до рішення міської ради від 23.12.2021 року №898 «Про бюджет Новокаховської міської територіальної громади на 2022 рік».

В свою чергу, керівництву КП доручено щомісяця звітувати перед бюджетною та інфраструктурною комісіями міської ради щодо проведеної роботи з жителями гуртожитків з погашення заборгованості та вжитті заходів щодо недопущення подальшого виникнення боргу за комунальні послуги мешканцями.

Під час роботи сесії депутати міської ради одноголосно підтримали обидва питання про фінансову підтримку КП «Новокаховський гуртожиток» щодо виділення коштів в сумі 2 млн. грн на погашення боргу комунального підприємства перед компанією-енергопостачальником.

Слід зазначити, що ухвалені депутатами рішення не знімають обов’язку та відповідальності з мешканців гуртожитків щодо сплати боргів за спожиту електроенергію.