Новокаховчанин засуджений до позбавлення волі за незаконне придбання та зберігання прекурсорів

Під час проведення санкціонованого обшуку в літній кухні, де мешкав 50-річний чоловік, працівники Новокаховського відділу поліції виявили медичні шприци з ацетильованим опієм, у великій кількості колби з ангідридом оцтової кислоти, канабіс та макову соломку. Про це повідомляє відділ комунікації обласної поліції.

Чоловік виявився неодноразово судимим за наркозлочини. Він пояснив, що наркотики виготовляв і зберігав для власного вживання, тому що багато років є наркозалежним. У нього навіть почалися розлади психіки та поведінки внаслідок вживання опіоїдів та канабіноїдів.

Були відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 309 Кримінального  кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» та ч. 3 ст. 311 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів». Суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років конфіскацією всього належного йому майна.