Новий рекорд України встановили в Каховці

17 жовтня у Каховці зафіксували рекорд України в номінації “Найбільше зображення герба на бруківці”.

Ідея створення з бруківки герба міста, розказує заступник Каховського міського голови з питань діяльності виконавчих органів Антон Перемежко, виникла випадково. Для викладання гербу, продовжує чоловік, закуповували бруківку білого, жовтого та блакитного кольорів. Саме з останнім було найскладніше. Його замовляли спеціально. 

“Спочатку планувалося установлення на центральній площі фонтану. Але у зв’язку з деякими технічними особливостями та деякими депутатами, які не хотіли, вирішили робити цей герб. В подальшому плануємо зробити вишиванку на центральній алеї міста, яка проходить від вказаної центральної площі до будинку Школи мистецтва”.

Від початку, каже Антон Перемежко, не планували робити найбільший герб, але порівнявши з іншими через Інтернет, побачили, що Каховський може претендувати на рекорд. 

“В загальному розміри герба складають 8 на 10. Загальна площа 72 квадратних метри. Вказаної площі і герб ми проводили реставрацію півтора місяці”.

Після багатьох відгуків у соцмережі щодо розташування гербу, говорить начальниця відділу організаційно-кадрової роботи, інформаційної політики та взаємодії з громадськістю Оксана Мігас, почали вивчати тему. За її словами, у інших містах та країнах вже давно практикують такі зображення на асфальті. 

“Не всі знали про існування цього гербу. Тепер знають усі. Можливо, він не ідентично виглядає, це більш схематичне зображення. Це не картинка, а бруківка. Але вони знають, що туди входить: синя вода, наш колос, сонце, зірки – Чумацький шлях. Якщо людина не поважає свій герб, не поважає прапор України, їй нічого не завадить його принизити. У нас були випадки, коли людина залізла на стовп, зірвала прапор України і топтала ногами”. 

Місцеві жителі розділилися у думках щодо розміщення гербу. Каховчанка Галина Балахніна розповіла, що люди ходитимуть по ньому, будуть топтати, ще й на цьому місці буде новорічна ялинка, різні масові заходи. Наталя Маслова радіє новому гербу, говорить, молодь буде знати, що він такий є, що він означає. Михайло Луговський назвав його прикрасою рідного міста.

джерело