Нова Каховка — у списку можливих місць для будівництва житла для переселенців з окупованих територій

Херсонська ОДА розглядала Нову Каховку як можливе місце будівництва житлових будинків для переселенців з окупованих Крима і Донбасу. Про це заступник голови облдержадмінстрації Сергій Козир повідомив херсонському інтернет-виданню «МОСТ».

«У нас є 14 об’єктів, де можна розмістити це містечко. Генічеськ перший в черзі стоїть, Херсон, Нова Каховка, Каховка, Олешки, ще декілька районів.

В Генічеську найбільша ділянка, турецька сторона хоче розмістити там більше 500 квартир», — уточнив Козир.

За його словами, в Новій Каховці маленька земельна ділянка, хоча, на відміну від Генічеська, більше робочих місць.  

«Пріоритетним був Херсон, тому що більша ділянка, є робочі місця, розвинута інфраструктура. Також розглядаємо місто Олешки, там теж є непогана ділянка», — повідомив заступник голови облдержадміністрації.

Сергій Козир підкреслив, що будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб — це тільки плани. Він також спростував чутки про те, що цей проєкт пов’язаний з проєктом створення кримськотатарської автономії.

До речі, цікаве співпадіння: нещодавно близьке до керівництва Нової Каховки онлайн-видання доволі критично висловилося про ідею будівництва на Херсонщині містечка для переселенців. Мовляв, від усіляких біженців-переселенців, окрім екстремізму і злочинністі, нічого гарного не буває. Імовірно, що в такий завуальований спосіб міська влада вирішила висловити своє ставлення до того, що Нова Каховка розглядалася як місце будівництва житла для ВПО. 

Нагадаємо, днями турецька делегація разом з керівництвом Херсонської області побувала в Генічеському районі.