Небайдужі городяни та поліцейські Берислава врятували 14-річну дівчину

У Бериславі увагу перехожих привернула дівчинка-підліток у брудному одязі. Вона просила у людей їжу та заходила погрітися в магазини. Небайдужі городяни зателефонували в поліцію. Ювенальні поліцейські з’ясували, що мати залишила доньку у подруги, а та вигнала її з дому.  Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько, дитину правоохоронці відвезли до лікарні для обстеження. Там дівчинка розповіла, що нещодавно переїхала з мамою з Миколаївської області до Нової Каховки. Потім мати сказала їй, що повертається на роботу до Миколаєва, а її залишила у малознайомої жінки в Бериславі. Ця жінка вигнала дівчинку з дому і вона залишилася на вулиці.

– Ми зв’язалися з мамою неповнолітньої, але вона пояснила, що не може повернутися до доньки, тому що працює. Тож до завершення обстеження дівчинка залишатиметься в медзакладі, а потім її помістять у центр соціально-психологічної реабілітації дітей, – зазначив Ярослав Шанько. – Окремо хочу подякувати тим громадянам, хто не пройшов повз розгублену дитину і не залишив її в небезпеці. Шановні громадяни! У будь-якій підозрілій ситуації завжди телефонуйте в поліцію, ми відреагуємо та допоможемо!