Народний депутат вважає що Міністерство інформаційної політики допомагає державі – агресору

Так на своїй сторінці у соцмережі народний депутат з Херсонщини Іван Вінник прокоментував ініціативу радника Міністра інформаційної політики, яка запропонувала відновити постачання прісної води до окупованого Криму.

“Цей пост присвячено питанню води в Криму, а точніше повній адекватності її відсутності.

Продовжую дивуватись діям офіційних представників Уряду Гройсмана.
Так, сьогодні на власній сторінці у ФБ радник Міністра інформаційної політики Юлія Каздобіна запропонувала відновити постачання прісної води до окупованого Криму.

http://www.kuresh.info/ukraina-gotova-vidnoviti-postavki–v…

Постачання пропонується здійснювати на платній основі. Мотивацією для такого рішення є те, що відсутність прісної води в Криму може призвести до негативних екологічних наслідків – перетворення Криму в пустелю.

І призведе, якщо Крим і надалі залишатиметься тимчасово окупованою РФ територією. Нагадаю, що територія Автономної Республіки Крим була інтегрована до складу УРСР саме з метою створення сприятливих соціально-економічних та екологічних умов її розвитку. Для цих потреб було побудовано Північно-Кримський канал.

Однак, не всі знають ціну, яку заплатила Україна за його побудову.
Понад 2 тис. кв. км. родючих земель, 83 села, 7 культурно-історичних пам’яток – січей Козацької доби – було затоплено з метою будівництва Каховського водосховища, що дозволило підняти рівень Дніпра та прокласти канал до АР Крим.

Нормальне життєзабезпечення Криму можливе лише як частини України. І засуха в Криму є ніщо інше, як підтвердження історичних реалій. Росія мусить визнати ці реалії і припинити незаконну анексію півострова, а разом з нею і порушення прав людини, до яких вона призвела.

Не зрозуміло в цій ситуації лише одне: чому замість спростування нісенітниць про те, що Крим – «исконно русская территория» представники Міністерства інформаційної політики допомагають державі-агресору поширювати меседжі про те, що вина за екоцид в Криму лежить на Україні?”