Намагаючись врятувати дітей, на курорті загинув новокаховський поліцейський

На Херсонщині поліцейський загинув, рятуючи дітей.

У свої вихідні співробітник Новокаховського міжрайонного відділу обласного управління поліції охорони поїхав з дружиною відпочити на Арабатську стрілку. Подружжя встановило намет біля села Стрілкового, й відправилося купатися та загоряти. Аж раптом 33-річний старший сержант побачив, яку групу підлітків на надувних колах хвиля й течія відносять на глибину. Не вагаючись він кинувся їм на допомогу, а слідом – інші дорослі курортники.

Підліткам допомогли дістатися берега, і тільки тоді, коли всі більш-менш заспокоїлися, учасники імпровізованої рятувальної операції помітили, що перший, хто поплив по дітей, зник. Його почали теж шукати,  і знайшли мертвим.

«Зараз обставини загибелі поліцейського з’ясовує слідство. Родину старшого сержанта, котрий віддав своє життя заради інших, керівництво поліції охорони не залишить без уваги, підтримки й допомоги», – каже прес-офіцер обласного управління поліції охорони Жанна Нечай.

Як правило, героїзм у мирний час – то намагання ціною власного життя чи здоров’я виправити помилку, допущену іншими. Якби батьки підлітків на Арабатці контролювали розваги своїх синів та доньок, і забороняли їм відпливати занадто від пляжу, то й рятувати їх поліцейському не знадобилося. А тонуть у нас завжди через недотримання правил безпеки, чи переоцінку власних фізичних можливостей.

Ще одна трагедія на воді саме через необачність сталася й біля села Червоний Поділ Чаплинського району Херсонщини. Тут з нагоди завершення жнив, 43-річний мешканець Високопільського району, котрий приїхав сюди попрацювати на комбайні, вирішив відсвяткувати обжинки разом із дружиною на березі зрошуваного каналу. Компанія вмостилася на травичці, випила по чарці, й одразу ж чоловікові закортіло купатися. Він стрибнув у канал, і звідти не виплив – дістали його вже без ознак серцебиття. У поліції Чаплинського району наголошують: і рятувальники, і правоохоронці постійно попереджають, що в меліоративних спорудах купатися не можна, бо вони для того не призначені. А необачні любителі похлюпатися у водичці так само постійно ці попередження ігнорують.

джерело