На круглому столі в Новій Каховці обговорили шляхи розвитку економіки громад

Круглий стіл «Шляхи розвитку економіки громад» відбувся 24 вересня в Новій Каховці в рамках районного фестивалю «Чумак-Фест».

В роботі круглого столу взяли участь голова Херсонської ОДА Сергій Козир, голова Каховської районної ради Валерій Брусенський, голова Каховської РДА Наталя Стаднік, очільники територіальних громад, депутати обласної і місцевих рад, представники бізнесу.

Спікери заходу Олександр Осовець і Олена Коломойцева ознайомили його учасників з грантовими проєктами у сферах сільського господарства і туризму, які реалізуються на Херсонщині.

Керівник «Агенції регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад» Павло Ярмій розповів про можливості туристичного кластеру «Соляна дорога».

Голови Присиваської ТГ Сергій Кліщевський і Новорайської ТГ Олександр Шокуров поділилися успішним досвідом використання особливостей громад для їх розвитку.

Сергій Козир запропонував створити місцеву робочу групу з формування локальної стратегії ефективного розвитку підприємництва та економічного розвитку громад кластерного типу.

Завдання цієї групи — створити модель та методологію економічного розвитку невеликої громади, для втілення іі підприємницьких ініціатив. Вивчити європейський досвід розвитку підприємництва в малих громадах та застосувати його в місцевих умовах. Коли ця модель буде готова, її можна втілити в невеликих громадах.

Очільник Херсонщини готовий взяти під особистий контроль підтримку такої робочої групи, вивчення позитивного досвіду і підтримку втілення Локальної стратегії на рівні малих громад для забезпечення їх розвитку.