На Каховщині 11-річний учень цькував однокласників

В поліцію надійшла заява від жительки Великої Лепетихи про те, що у школі кривдять її сина-п’ятикласника. Булером є його однокласник.

Працівники ювенальної превенції провели всебічну перевірку щодо факту можливого булінгу в навчальному закладі. У присутності педагогічного колективу та батьків інспектори спілкувалися з потерпілим та його однокласниками. Факт булінгу підтвердився.

З’ясувалося, що 11-річний хлопець систематично принижував однокласника, висловлювався у його бік нецензурною лайкою, міг штовхнути та усіляко принижував. Також під час бесіди з дітьми на булера поскаржився ще один учень цього класу. Сам кривдник у своє виправдання пояснив, що він першим не розпочинав конфлікти, а діти нібито його провокували.

Ювенальний поліцейський провів з усіма учнями класу виховну роботу, закликав не замовчувати факти булінгу, не проявляти агресію одне до одного, про всі проблеми в першу чергу повідомляти вчителю та батькам.

На одного з батьків кривдника склали адміністративний протокол за ч.3 ст.173-4 «Булінг (цькування) учасника освітнього процесу» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Інспектори ювенальної превенції провели роз’яснювальну роботу з неповнолітнім щодо неприпустимості подібної поведінки і правових наслідків систематичного цькування.