На Херсонщині Володимир Зеленський переглянув навчання сил і засобів МВС

У межах робочої поїздки 12 лютого до Херсонської області президент Володимир Зеленський спостерігав за проведенням тактико-спеціальних навчань сил і засобів, що входять до системи Міністерства внутрішніх справ, повідомляє Херсонська ОДА.

Навчання проходили 9-12 лютого за участю Національної поліції, Національної гвардії, ДСНС, Державної прикордонної служби та центрального апарату МВС, облизу адміністративної межі з тимчасово окупованим Кримом.

У навчаннях взяли участь понад тисячу правоохоронців: поліцейські, військовослужбовці Національної гвардії України, працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби, ДМС, курсанти Одеського державного університету внутрішніх справ, а також спецтехніка, зокрема гелікоптерна група Мі-8 та Н145.

«Це – масові навчання, тут задіяно 1300 осіб. Ці навчання не випадкові, вони відбуваються в усіх прикордонних областях нашої держави. Злагоджена робота Національної поліції, ДСНС, Нацгвардії. Саме так повинна була працювати наша держава у 2014 році», – сказав президент під час спілкування з представниками ЗМІ на Херсонщині.

Як зазначив Володимир Зеленський, легенда цих навчань обумовлена тим, що будь-який наступ з боку ворога зазвичай починається з дестабілізації всередині держави та діяльності диверсійно-розвідувальних груп.

Він наголосив, що паралельно в Україні проводитимуть військові навчання.

«Вчора відбулося засідання РНБО, діємо згідно з нашим планом. Нікого не боїмося, без паніки, все під контролем», – наголосив глава держави.

Також він зазначив, що українські фахівці, військовослужбовці, представники міністерств мають високий рівень підготовки. Зокрема, вони це продемонстрували під час навчань. 

«Головне – ми маємо бути готовими до всього. Саме для цього й проводяться навчання. Тому ми готові до будь-яких кроків з будь-якої сторони, з будь-яких кордонів”, – підкреслив Володимир Зеленський. 

Відповідаючи на запитання стосовно готовності України до можливого військового вторгнення Російської Федерації наголосив:

«Ми, як держава, перш за все маємо розраховувати на себе, своїх військових, своїх громадян. Ми повинні бути готовими в будь-який день. Я вважаю, на сьогодні в інформаційному просторі забагато інформації щодо глибокої повномасштабної війни з боку РФ. Навіть уже називають відповідні дати. Ми розуміємо всі ризики. Тому щодня працюємо, отримуємо інформацію від нашої розвідки, розвідки інших держав.  Також окремо працюємо на дипломатичному рівні, щодня спілкуємося із керівництвом різних держав. Адже вважаємо дипломатичний шлях – єдиним шляхом деескалації конфлікту та деокупації наших територій».