На Херсонщині триває ремонт автомобільних доріг

На різних ділянках загалом відновлюють 70 км покриття. Цьогоріч служба автомобільних доріг збирається відремонтувати 245 км автошляхів та 10 мостів. Триває ремонт дороги Р47-01 – це під`їзд до одного з туристичних об`єктів Херсонщини – заповідника Асканія – Нова.

Про це розказав Андрій Вахнюк, провідний інженер служби автомобільних доріг у Херсонській області.

За його словами, служба автомобільних доріг у Херсонській області є балансоутримувачем мереж автодоріг державного значення – це понад 1400 кілометрів.

“В рамках поточного середнього ремонту ремонтується 22,3 км цього під`їзду, тобто вся протяжність. Було розширено проїзну частину, доведено її до нормативних параметрів”, – додає Андрій.

Начальник дільниці Хмельницького шляхобудівного управління Олександр Росляк розповідає, на цьому відрізку працюють з ранку до пізнього вечора. За день у середньому проходять до одного кілометра дороги двома шарами.

“Ви бачите укладку зрівнювального шару щпс 7 укріпленої цементом до вмісту м 20. Щпс 7 – це є щебенево-піщана суміш і 7 це фракція максимальна – зерно 40 мм”, – говорить Олександр.

На цій ділянці, розповів Андрій Вахнюк загалом працюють 70 людей та залучені близько п`ятдесяти машин. На іншій ділянці дороги Р-47 протяжністю 204 кілометри, яка з`єднує Херсон та курортний Генічеськ, ями та нерівності.

“Цього року ми охопили проєктуванням цю дорогу і зараз здійснюється оголошення процедур закупівлі за схемою проєктуй-будуй, які дозволять за два найближчі роки відремонтувати цю дорогу повністю при належному фінансуванні”, – розповідає Андрій Вахнюк.

Міст через Північно-Кримський канал з березня реконструюють. Зараз сюди привезли металоконструкції прогонових будов. Керівник проєктів з будівництва мостів шляхобудівної компанії Анатолій Нешта каже, працюють із випередженням термінів.

“Проводиться зведення опори та підготовка до монтажу. Також займаємося зараз кріпленням скосів. З понеділка почнемо вкладати бетон захисного шару скосу. Він будується з сучасних матеріалів, з захисним антикорозійним покриттям”, – додає Анатолій.

Загалом в області ремонтують 10 мостів, сказав Андрій Вахнюк. За словами спеціаліста, дорогу до Чорного моря Р-57 Олешки – Гола Пристань – Скадовськ майже всю відремонтували 2020 року.

“Залишилась ділянка від 0-го до 8-го км. З 4-го по 8-й км проєктна документація на корегуванні, бо там передбачена реконструкція. З 0-го по 4-й км також об`єкт включений у план цього року і по ньому буде розроблена проєктно-кошторисна документація і за фінансування він також буде взятий до роботи”, – говорить Андрій.

Що відомо

  • Міст у Таврійську через Північно-Кримський канал перекритий на реконструкцію. Люди можуть переходити канал через тимчасову переправу або об’їжджати іншою дорогою.

джерело