На Херсонщині створено Координаційну раду з питань місцевого самоврядування

При Херсонській обласній раді створено Координаційну раду з питань місцевого самоврядування. Таке рішення прийнято на 7-й сесії облради, яка відбувалася 19 серпня, інформує пресслужба ХОР.

До складу Координаційної ради увійдуть керівництво обласної ради, голови районних рад та територіальних громад. Очолить її голова обласної ради Олександр Самойленко.

Відповідно до реформи децентралізації в Херсонській області сформовано 49 територіальних громад та 5 районів.

А отже виникає необхідність у продуктивній комунікації та плідній взаємодії між територіальними громадами, районними та обласною радами.

Тож, Коордрада й покликана сприяти налагодженню конструктивних взаємозв’язків між органами місцевого самоврядування, обговоренню нагальних питань розвитку області та їх координації.

Крім того, Коордрада має підтримувати зв’язки з асоціаціями та іншими добровільними об’єднаннями в системі місцевого самоврядування, сприяти реалізації принципів Європейської Хартії місцевого самоврядування, рекомендацій Ради Європи та її органів з цих питань, аналізувати ефективність впровадження в практику місцевого самоврядування відповідних програм і зарубіжного досвіду.