На Херсонщині поліцейські затримали злочинне угруповання, яке спеціалізувалось на крадіжках

У Каховському районі поліцейські затримали на місці злочину організовану злочинну групу. На рахунку у чоловіків близько 10 епізодів крадіжок, повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

39-річного організатора злочинної групи та п’ятьох його співучасників віком від 26 до 43 років викрили працівники Управління стратегічних розслідувань, спільно з оперативниками карного розшуку та слідчими обласного главку поліції під процесуальним керівництвом прокуратури області. До їх затримання були залучені бійці спецпідрозділу «КОРД».

Як повідомив начальник поліції Херсонщини Олександр Прокудін«Всі учасники злочинної групи були затримані на місці злочину вночі 7 жовтня у Каховському районі області. Чоловіки проникли до магазину, звідки викрали грошові кошти з терміналу самообслуговування та продукти харчування. Зловмисники одразу були затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального  кодексу України. Наразі за місцями проживання фігурантів та в їх автомобілях одночасно проводяться 17 санкціонованих обшуків».

Під час досудового розслідування слідчі встановили причетність затриманих до десяти епізодів крадіжок, вчинених на території Херсонської області з кінця 2019 року. Зловмисники проникали у квартири і магазини та скоювали крадіжки. Чоловіки користувались відмичками для потрапляння у помешкання.

Фігуранти вибирали магазини в віддалених населених пунктах, де були встановленні термінали самообслуговування. Напередодні крадіжок у магазинах зловмисники робили «розвідку», з’ясовували розклад їх роботи, наявність камер спостереження та охоронної сигналізації. Вночі зловмисники проникали до магазину шляхом пошкодження дверей або решіток на вікнах. Таким же чином злочинна група проникала до квартир на час відсутності господарів. Зловмисників цікавили грошові кошти, сейфи та ювелірні вироби. Загальна сума викрадених коштів злочинною групою складає понад 700 тисяч гривень.

Нині проводиться досудове розслідування ряду кримінальних проваджень, відкритих за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Також вони перевіряються на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території інших районів Херсонщини та сусідніх областей. Досудове розслідування триває.