На Херсонщині починають ліквідацію старих районних рад

Реорганізувати Високопільську, Великоолександрівську та Нововоронцовську районні ради вирішила 15 грудня Бериславська районна рада. 

Останню визнано правонаступником всього майна, прав та обов’язків трьох вказаних рад. Реорганізація буде здійснена шляхом приєднання до Бериславської райради.

Свою незгоду з цими рішеннями висловив лише депутат райради від “Опозиційної платформи — За життя” В’ячеслав Литвин, який працював заступником голови Великоолександрівської райради останнього скликання. 

— Я не голосуватиму за них. Президент України знищив наші райони, а тепер руками Бериславської райради знищується їхня структура у вигляді районних рад, — сказав він на пленарному засіданні сесії.

Схожі рішення про початок реорганізації Чаплинської, Каховської, Горностаївської, Великолепетиської та Верхньорогачицької районних рад шляхом злиття у Каховську райраду 15 грудня прийняли на другій сесії Каховської райради. 

Нагадаємо, що після адміністративно-територіальної реформи в Херсонській області залишились лише 5 районів: Бериславський, Херсонський, Скадовський, Генічеський і Каховський з центром у Новій Каховці.

джерело