На Херсонщині перевіряють інформацію про задимлення в декількох районах області

Влада Херсонщини перевіряє інформацію про задимлення в декількох районах області. Про це інформує Херсонська обласна державна адміністрація.

“У Верхньорогачицькому, Нижньосірогозькому, Великолепетиському, Горностаївському, Каховському та Бериславському районах наразі здійснюється відбір проб для встановлення біохімічного складу повітря, ґрунту та води.

Обласна влада оперативно відреагувала на скарги місцевих жителів про задимлення і направила фахівців для дослідження ситуації.

Спеціалісти пересувної екологічно моніторингової лабораторії та Херсонської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби з безпілотним літальним апаратом працюють над встановленням джерела задимлення в окремих населених пунктах районів.

Крім того, за оперативними даними встановлено, що на території області не відбулось техногенної аварії з викидом в атмосферу чи на прилеглу територію небезпечних хімічних речовин, що могли призвести до забруднення навколишнього природного середовища.

Нагадаємо, що 2 вересня занепокоєні жителі звернули увагу на незначні задимлення, що супроводжувалися специфічним запахом”, – інформує ХОДА.

Нагадаємо, що вчора в Херсонській ОДА спростували чутки про пожежу на хімічному підприємстві.