На Херсонщині готують додаткові мобільні бригади для вакцинації від коронавірусу

На базі Херсонського обласного територіального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф проходить дводенний тренінг з підготовки учасників мобільних бригад, які виїжджатимуть в організовані колективи для проведення щеплень від COVID-19, повідомляє пресслужба ХОДА.

Про усі деталі здійснення вакцинації терапевтам, сімейним лікарям та медсестрам розкажуть чотири регіональні тренери, які попередньо пройшли навчання у Києві від експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я та отримали відповідні сертифікати.

«На першому етапі ми вакцинуємо медичних працівників лікарень, які надають допомогу хворим коронавірусом, учасників мобільних бригад, а також бригади екстреної медичної допомоги. Надалі ж коло осіб, яким має бути зроблене щеплення розширюватиметься. Тож, щоб охопити якомога більше людей і виконати вакцинацію оперативно, ми додатково підготуємо 11 бригад, 4 з яких розпочали навчання вже сьогодні», – розповіла регіональний координатор проведення вакцинальної кампанії від COVID-19 Ліна Бондарева.

За її словами, вже з 9 березня навчені сьогодні медики розпочнуть роботу. Бригади працюватимуть в Херсоні, Новій Каховці, Генічеському, Голопристанському та Скадовському районах. Сформовані вони таким чином, аби у кожній бригаді працювали два лікарі і три медсестри, адже необхідно оглянути пацієнта, безпосередньо ввести вакцину, а  також зареєструвати людину у електронній системі.  

Як зазначила учасниця навчань, лікар-терапевт Каховського геріатричного пансіонату Людмила Барандич, отримані знання допоможуть якісно виконати вакцинацію, а також поінформувати пацієнтів про важливість щеплення та його безпечність.

Варто зазначити, що у рамках глобальної ініціативи COVAX Херсонщина отримала 11,6 тисяч доз вакцини. Наразі цієї кількості препарату достатньо, аби убезпечити від коронавірусу осіб, щеплення яких передбачене першим етапом вакцинальної кампанії.