На Херсонщині Держпродспоживслужба знайшла проблеми якості питної води у 156 пробах

З 556 проб питної води у 156 випадках знайдені порушення. Подібні випадки сталися на територіях Високопільського, Каховського, Новотроїцького, Генічеського, Великоолександрівської, Бериславської, Білозерської, Великолепетиської, Горностаївської ОТГ та в місті Херсон.

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проводить державний санітарно-епідеміологічний нагляд за об’єктами питного водопостачання області. 

З початку 2021 року для цього відібрано 556 проб питної води з джерел централізованого водопостачання та водопровідних мереж, що забезпечують питною водою населення Херсонщини. 

За результатами лабораторних досліджень встановлено, що вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» не відповідали 148 проб питної води – за санітарно-хімічними показниками (26% від загальної кількості). Крім цього, проблеми знайшли ще у 8 пробах – за мікробіологічними показниками (1,4% від загальної кількості).

Невідповідність зафіксовано на територіях Високопільського, Каховського, Новотроїцького, Генічеського, Великоолександрівської, Бериславської, Білозерської, Великолепетиської, Горностаївської ОТГ та в місті Херсон.

У досліджених пробах частіше всього виявляються перевищення нормативних показників вмісту хлоридів, заліза загального, загальної жорсткості та сухого залишку.

За результатами заходів державного нагляду на відповідальних осіб складено 25 протоколів про адміністративне правопорушення, керівникам підприємств надані приписи, з метою усунення порушень, виявлених під час перевірок.