На Херсонщині 520 батьків притягнуто до адміністративної відповідальності за неналежне виховання дітей

Працівники ювенальної превенції обласного главку поліції спільно зі службою у справах дітей перевірили умови проживання малечі в родинах, які опинилися у складних життєвих обставинах. В Херсоні з перевірками відвідали 7 родин, у смт Верхній Рогачик – 4 сім’ї. Загалом у родинах виховуються 15 дітей, повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Працівники ювенальної превенції звертали увагу на санітарні умови в будинках, наявність у дітей одягу і повноцінного харчування, відвідування дітьми навчальних закладів. Учасники рейдів відзначили, що всі батьки, крім однієї родини, належним чином ставляться до виконання своїх обов’язків по догляду та вихованню дітей. Поліцейські провели з батьками виховні бесіди і попередили, що в разі неналежного виховання нащадків, вони будуть притягнуті до відповідальності.

Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько, загалом, з початку року в Херсонській області 520 батьків притягнуто до адміністративної відповідальності за неналежне виконання обов’язків щодо виховання дітей.