На Херсонщині 14-літній підліток став жертвою цькування з боку своїх однолітків

14-річний житель Бериславського району став жертвою цькування з боку своїх однолітків. Двоє хлопців, з якими потерпілий вчиться в одній школі, штовхали та вдарили неповнолітнього, знімаючи все на камеру телефона. Кривдники пояснили, що наслідували відомого блогера і знімали відео для збільшення кількості підписників власних сторінок, повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Ситуація сталася, коли хлопець збирався додому. До нього підійшли двоє знайомих та без причини почали ображати. Поки один штовхав та хапав потерпілого за одяг, другий знімав усе на камеру телефона. Потім один з кривдників вдарив хлопчика ногою і той впав. Після цього кривдники пішли геть.  

Постраждалий повернувся додому і розповів про все матері, він відмовлявся іти в школу і був у вкрай пригніченому стані. Жінка зателефонувала в поліцію. Працівники ювенальної превенції поспілкувалися з усіма учасниками конфлікту. Факт булінгу підтвердився. З’ясувалося, що це не перша подібна ситуація. Хлопці і раніше ображали однолітка, але його батьки не зверталися по допомогу.

Один з кривдників є фігурантом кримінального провадження щодо угону мопеда. З ним постійно проводиться профілактична робота.

Відео цькування потерпілого кривдники видалили з телефону. З неповнолітніми та їх рідними ювенальні поліцейські провели профілактичні бесіди. На батьків обох хлопців поліцейські склали адміністративні протоколи за ч.3 ст.173-4 «Булінг (цькування) учасника освітнього процесу» Кодексу України про адміністративні правопорушення.