На Бериславщині в ДТП загинув пішохід: поліція встановлює обставини пригоди

Ввечері 3 січня в «Єдиний центр «102» поліції Херсонщини зателефонував 36-річний чоловік. Він повідомив, що на автодорозі за м. Берислав вантажний автомобіль наїхав на пішохода, який від отриманих травм помер. Наразі поліція встановлює особу загиблого та усі обставини автопригоди, повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Інформація про подію надійшла в поліцію близько 18:15. Заявник розповів, диспетчеру служби «102», що рухався на своєму автомобілі «Хюндай» від м. Берислава в напрямку с. Зміївка. Попереду у зустрічному напрямку до легковика наближався вантажний автомобіль. Аж раптом вантажівка різко змінила напрямок руху, виїхала на зустрічну смугу та потім зупинилася. Водій «Хюндай» вирішив поцікавитися, що сталося та зупинився біля вантажівки. Як з’ясувалося, «фура» наїхала на пішохода і водій легковика зателефонував до «швидкої допомоги» і в поліцію.

На місці ДТП 47-річний водій вантажного автомобіля «DAF» розповів слідчому, що рухався в напрямку м. Берислав. Приблизно на 85 км автодороги Мар’янське – Берислав раптово у світлі фар з’явився пішохід, який перебігав дорогу. Кермувальник екстрено змінив напрямок руху на зустрічну смугу. Однак, уникнути наїзду на пішохода не вдалося. В результаті пішохід, особа якого поки ще не встановлена, отримав травми, не сумісні з життям.

Як повідомив заступник начальника відділу з розслідування злочинів у сфері транспорту Євгеній Шаталов, слова водія вантажівки підтверджуються записом з автомобільного відеореєстратора. Нині за цим фактом слідчим управлінням поліції Херсонщини проводиться досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Тобто порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті чого настала смерть потерпілого. Наразі поліцейські встановлюють особу загиблого та проводять необхідні слідчі дії.