Муніципальний футбольний клуб створили в Новій Каховці

Новокаховська міська рада на 12-ї сесії, яка відбулася сьогодні, 5 серпня, ухвалила рішення «Про створення комунального некомерційного підприємства «Муніципальний футбольний клуб «Нова Каховка».

«Я одразу хочу сказати, щоб не було кривотолків. Є два потужних меценати, Репілевський і Хвостов, це депутати обласної ради. Вони сказали: ми перейдемо як платники податків, ПДФО, до вас у місто, при умові, якщо ці кошти будуть направлені на створення і забезпечення клубу. Хоча ні один, ні інший не ведуть діяльності у нас на території, але на моє переконання вони згодилися зайти сюди як платники ПДФО», — прокоментував рішення міський голова Володимир Коваленко.

Граничну чисельність працівників КНП «Муніципальний футбольний клуб «Нова Каховка» міська рада затвердила у кількості 26 одиниць, статутний капітал становить 1000 гривень.

Згідно статуту, підприємство має право на спортивні результати ГО «Новокаховський спортивний клуб «Енергія» та право на атестацію аматорських клубів-претендентів на участь у всеукраїнських змаганнях з футболу серед команд-професіоналів.

Також статутом передбачено намір МФК стати членом Професіональної футбольної ліги України.