Лікарні Каховщини переповнені хворими на коронавірус

Лікарні у Каховці та Новій Каховці переповнені хворими на коронавірус, через це є висока потреба у кисні. Де вже відчувається його дефіцит, ситуацію з’ясовувало Суспільне.

У Каховській центральній міській лікарні, яка перепрофільована для лікування хворих на ковід, на сьогодні діє 76 кисневих точок, розказує Андрій Федотов, виконувач обов’язків директора лікарні.

“Хворі, які не потрапляють під цей кисень, лікуються кисневими концентраторами, яких у нас на обліку 59. У нас зараз передбачено 199 точок під кисень, які ми можемо дати людям. Тобто у нас в принципі вистачає зараз цього обладнання, але воно може ламатися, тому зараз іде перерозподіл концентраторів. Сьогодні ми заберемо 17 концентраторів у Рогачику, Лепетисі, Високопіллі”, – каже Федотов.

Олександр Молчанов працює в реанімації. Чоловік говорить, лікарня на 100 відсотків завантажена.

“Ситуація з ковідом зараз тяжка, з кожним днем кількість пацієнтів збільшується, але поки справляємося. Якщо брати до уваги минулу хвилю ковіду, то зараз тяжкість хворих набагато більша. Що стосується концентраторів, треба збільшувати цю кількість”, – каже Молчанов.

Нова Каховка. У цій лікарні для хворих на ковід було 170 ліжок, говорить керівниця. Зараз їх кількість довелося збільшити.

“Ми кардіологічне відділення перенесли у мікрорайон Сокіл, там розмістили, і зараз кардіологічне відділення повністю перепрофільоване під лікування ковідних хворих, тобто додалося 15 ліжок. Зараз у нас лікується 183 людини з захворюванням на ковід і на пневмонію, із них 135 саме на коронавірус, інші люди на коронавірусну пневмонію”, – говорить генеральна директорка Новокаховської міської лікарні Наталя Гончарова.

Головна проблема у цій лікарні, говорить генеральна директорка, – нестача кисню. Сьогодні є домовленості про постачання його з інших підприємств, а також з Миколаєва.

“Чому такі великі розходи кисню? Тому що люди потребують його майже вдвічі більше, ніж минулого року. Це – одна тема, а друга – у нас, окрім того, що працює киснева станція, у нас кожен день іде по 130 балонів”, – каже Гончарова.

Кількість хворих збільшилась удвічі порівняно з аналогічним періодом минулого року, говорить Наталя Гончарова. Із 580 людей, які опинилися у лікарні через ковід, 9 були вакциновані, інші ні – говорить вона.

Нагадаємо, в Каховці розгорнули мобільний шпиталь на 120 ліжок.

джерело