Квартирант, який вбив господаря будинку в Чаплинці, проведе 9 років за ґратами

Злочин стався у лютому 2019 року в смт Чаплинка. В поліцію зателефонував 57-річний чоловік, який повідомив, що за місцем свого тимчасового мешкання виявив на підлозі господаря будинку. Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що саме заявник причетний до злочину. Наразі суд відправив його за грати, повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

На місці події працівники слідчо-оперативної групи провели огляд помешкання та разом із судово-медичним експертом оглянули тіло. У загиблого були забійні рани голови та обличчя. Квартирант стверджував, що нічого не знає про обставини нанесення тілесних ушкоджень, адже був всю ніч на роботі. Під час перевірки його слова не підтвердились.

Також поліцейські встановили жінку-свідка, яка бачила, що на світанку квартирант був у будинку. Вона побачила, що 56-річний господар будинку лежить на підлозі і запитала квартиранта, що сталося і чому чоловік не кличе на допомогу, після чого той зателефонував у поліцію.

Крім того співробітники поліції з’ясували, що підозрюваний вже був неодноразово засуджений, у тому числі й за умисне вбивство. У його кімнаті правоохоронці виявили сумку із зібраними речами. Він пояснив, що після скоєного збирався поїхали до іншого міста.

Тоді було відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України «Умисне тяжке тілесне ушкодження». Суд визнав чоловіка винним у інкримінованому йому злочині та обрав покарання у вигляді 9 років позбавлення волі з відбуванням покарання у кримінально-виконавчій установі закритого типу.