Колишніх підрядників будівництва новокаховського ЦНАПу підозрюють у заволодінні майже 6 млн грн

Каховською окружною прокуратурою повідомлено про підозру двом керівникам підприємств у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це інформує прокуратура області.

За даними слідства, у 2018 році двоє керівників товариств з обмеженою відповідальністю взяли участь у тендері на будівництво Центру надання адміністративних послуг у Новій Каховці. Не маючи матеріально-технічної бази та досвіду виконання договорів з будівництва, зловмисники запропонували найменшу ціну виконання робіт та підробили документацію, чим забезпечили перемогу на відкритих торгах. Після укладення договору вони заволоділи майже 6 млн грн, перерахованих замовником для придбання будівельних матеріалів, не виконавши відповідні роботи.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове слідство в кримінальному провадженні триває, його здійснюють слідчі Каховського райвідділу поліції Головного управління Нацполіції в Херсонській області.

Нагадаємо, що будівництвом новокаховського ЦНАПу в 2018 році займалося ТОВ «СК Укрстрой». За словами мера Володимира Коваленка, міській владі «рекомендували» цього підрядника.