Кінопокази просто неба: у Новій Каховці відкрився літній кінотеатр

Кінопокази під відкритим небом стартували у Новій Каховці на Херсонщині. Українські фільми показують щоп’ятниці, сеанси безкоштовні.

Про це Суспільному розказав менеджер Агенції регіонального розвитку Олексій Масюткін.

Такий соціальний проєкт для новокаховчан започаткували минулого літа і з липня по вересень показали 13 фільмів. Олексій Масюткін каже, літній кінотеатр у Новій Каховці був збудований у 50-ті роки минулого століття і за радянських часів там проходили і кінопокази, і інші заходи. Але останні 15 років кінотеатр не функціонував. Тоді Агенція регіонального розвитку Новокаховської міськради вирішила безкоштовно показувати кіно місцевим жителям. Стартував проєкт 18 липня 2020 року.

“Ми працюємо на законодавчому рівні, не порушуючи жодних авторських прав. В основному показуємо українські фільми. Наприклад, до дня кіно і дня народження Олександра Довженка у нас були покази українського кіно. Ми показали фільм “Земля” Довженка і стрічку “Дике поле” режисера Ярослава Ладигіна“, каже Масюткін.

Цього літа через дощі літній кінотеатр відкрився пізніше ніж планували, говорить чоловік.

“Хотіли ще у травні розпочати кінопокази, але відкрились тільки 26 червня і розпочали зі стрічки “Безславні кріпаки”. 3 липня показали фільм “Черкаси”. На 16 липня ми разом із Довженко-Центром запланували показати альманах “Українська нова хвиля”, а саме 6 коротких фільмів, які здобули нагороди”, розказав Масюткін.

На 9 липня запланували показати український трейлер “Лос бандо”, на 23 липня – комедійну драму “Паразити”. Сеанси розпочинаються о 21:00. Організатори сподіваються, що цього сезону показ фільмів у літньому кінотеатрі Нової Каховки триватиме до вересня, розказав менеджер.

джерело